FINNMARKEN TEKNIK AB

Finnmarken Teknik AB – pelarform Huddinge

VI GER DIG

Erfarenhet

Under våra aktiva år har vi fått goda erfarenheter som dagligen används och underlättar vårt arbete. Vi har arbetat både i Sverige och utomlands inom olika områden, vilket har bidragit till global erfarenhet.

Kvalitet

Centralt i vårt företag är kvalitet. Vi lägger stor vikt vid att leverera kvalitativa arbeten med goda resultat såväl som en service av hög kvalitet. Vår höga standard gör att vi kan leva upp till kundernas förväntningar.

Säkerhet

Inom vårt arbete är säkerhet en väsentlig del. Tack vare vår mångåriga yrkeserfarenhet och breda kunskap kan vi åta oss olika typer av arbeten inom branschen och genomföra arbetet i fråga på ett säkert sätt.

FLEXFORM

I vissa fall finns det saker och situationer där man tänker att ”det måste finnas ett bättre sätt”. Ett exempel till detta är flexform, det är en lösning som kom till av just den anledningen. Med vår lösning pelarform, vänder vi oss till företag i Huddinge.

Att spika en form för gjutningar av mindre storlek var något som tog betydligt längre tid än vad det behövde. Dessutom gick mycket av formen till spillo eftersom en traditionellt tillverkad form rivs bort och då tar skada, vilket gör att den är svår att använda vid nästkommande gjutning. Flexform kom till då man behövde hitta en bättre lösning vid mindre gjutningar.

Efter lite övervägande skapades flexformen, en profil tillverkades då i aluminium. Profilen i fråga har en förstärkt rygg samt ett spår som passar till formplywood. Enkelheten i flexformen baseras på det faktum att man sammanfogar formplywood med profilen, vilket sedan monteras på ihop på tre sidor och fixeras. Efter att armeringen och de övriga installationerna är på plats monterar man på den sista sidan, då är det klart för gjutning.
 
När gjutningen väl är klar och formen ska rivas genomför man ovanstående steg fast i omvänd ordning. Man tar alltså bort en sida och då kan de övriga sidorna lätt demonteras. En flexform kan sedan återanvändas flera gånger.
 
Den delbara hörnprofilen är patenterad.

VÅRA TJÄNSTER

Om oss

FTAB grundades åt 2000 av Roland Welander. Klicka här för att läsa mer om vårt bolag. Pelarform är en flexform, vi erbjuder denna innovativa lösning på många orter i landet, bland annat i Huddinge. Med denna form optimerar man och underlättar gjutningen. Om du är intresserad av att få veta mer är du välkommen att kontakta oss. Våra andra tjänster kan du läsa om här.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller funderingar så kan du kontakta oss på följande sätt:

Plats

Stationsgatan 2, 783 35 Säter

Maila oss

Ring oss

0225-53321
0702-295050

Bli kontaktad

Skicka ett meddelande till oss så återkopplar vi till dig snabbast möjligast!
Vi ser framemot att få hjälpa dig!

Kontaktformulär